[Windows 7] Deschide rapid o fereastră Command Prompt în orice director

Acest articol vă va arăta cum să folosiți elementul de meniu contextual „Open command window here” al unui dosar sau al unei partiții pentru a deschide un command prompt cu focalizare pe acel dosar sau acea partiție în Windows 7 (altfel spus, noua fereastră command prompt va avea directorul curent setat la directorul în care s-a selectat „Open command window here”.

Aceasta te va ajuta să efectuezi o comandă în acel dosar sau partiție în loc să trebuiască să deschizi un command prompt normal și să tastezi manual locația dosarului în ea folosind comanda CD.

Note:
- Acest element de meniu contextual este disponibil doar pentru un dosar normal, un dosar inclus într-o bibliotecă, o partiție în Windows Explorer, panoul de navigare, și pe suprafața mesei de lucru (Desktop).
- Acest element de meniu contextual nu este disponibil pentru biblioteci sau fișiere (ex.: exe, txt, etc...).
- Acest element de meniu contextual deschide doar un command prompt normal și nu un command prompt elevat (cu drepturi de administrator).

Iată cum:
1. Apasă și ține apăsată tasta Shift și fă clic dreapta pe/în dosarul sau partiția în care dorești să se deschidă command prompt.
2. Apasă elementul „Open command window here” din meniul contextual.
3. Eliberează tasta Shift.

Am descoperit acest truc aici și acest articol este o traducere a acelei pagini. Pe acea pagină aveți și capturi de ecran.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu